Voorganger - Vrijzinnig Hattem

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Voorganger

Wie zijn wij
Mijn naam is Foekje Dijk.
In 1955 werd ik geboren in Friesland, een klein gehucht met de prozaïsche naam: ‘Capelle onder Rinsumageest’. Helaas staat er tegenwoordig op mijn paspoort dat ik geboren ben in Dantumadeel. Kennelijk is door deze taalverarming mijn grote liefde voor poëzie ontstaan. 

Mijn wieg stond op religieus zware grond. Als jonge vrouw deed ik zelfs belijdenis in een aan de Gereformeerde Bond gelieerde kerk. Het leven zelf bracht mij meer en meer naar de linkervleugel van de kerk, waar ik mij als een vis in het water voel. Graag houd ik me daar bezig met vragen naar de onbekende weg.


De studie theologie – een zeer brede studie – bracht mij inzicht, dat de strikte begrenzing van religieus voelen en denken door de dogmatiek, mensen alleen maar tot buiksprekers maakt. Zelf denken en verantwoordelijkheid nemen voor het leven en alles wat daarmee samenhangt is niet altijd eenvoudig, daarom is het voor mij belangrijk dat er vrijzinnige geloofsgemeenschappen bestaan waar mensen samen in vrijheid mogen zoeken, twijfelen, taal trachten te vinden voor het onverwoordbare, daarover discussiëren en tenslotte geborgenheid ervaren in de aanwezigheid van elkaar en het daarboven uitstijgende onbenoembare.Vrijzinnig Hattem is zo’n gemeente.

Een mooie club mensen die met humor en vastberadenheid hun individuele zoektocht naar de diepste zin van het leven vorm willen geven. Elkaar dragend én ver(der)dragend.Het is een voorrecht om predikant te mogen zijn bij dit ‘klein kuddeke’!

In de video hiernaast, komt u meer te weten over Foekje Dijk en haar visie op vrijzinnigheid. Het is een weergave van een interview van Wout Boekeloo met Foekje Dijk. In dit interview komen ook de “inzichten” ter sprake die we in Vrijzinnig Hattem – in alle voorlopigheid – onder woorden hebben gebracht. Deze vindt u op deze website onder het kopje “Inspiratie”. De titel van de video luidt:

“Leven in een vraagteken....
.....mét vrijzinnige inzichten”
 
Zoeken binnen vrijzinnig Hattem
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu